Afbeelding1
Een outsiderblik op de wonderlijke waterwereld van Waternet

Bij Waternet werk ik in communicatie, niet als waterexpert. Toch vind ik de herkomst van ons drinkwater en de rol van natuur daarin fascinerend, net als de verborgen leidingen. Onlangs genoot ik van herten in de waterleidingduinen.

Ik werk voor interne communicatie bij Waternet. Dus ja, een echte Waternetter voel ik mij wel maar ik ben niet iemand die heel erg in de watercycluswereld zit, zoals bijvoorbeeld iemand die hydrologie heeft gestudeerd. Maar ik denk dat je daarmee ook met een outsiderblik wel echt veel dingen heel fascinerend kunt vinden aan de watersector. Ik denk dat ik dat het allermooiste vind, hoeveel verschillende sectoren er eigenlijk in de watersector zitten. Als je kijkt bij Waternet naar; waar komt ons drinkwater vandaan, voor een deel uit de duinen. En wat wordt daar allemaal gedaan om ervoor te zorgen dat de natuur in goede staat is om het water te laten reinigen door het duinzand. De omvang van alles vind ik fascinerend; de leidingen die allemaal onder de grond liggen, heel onwerkelijk bijna. En die herten. Vorige week was ik samen met mijn vader en vriend naar de Waterleidingduinen om de herten te bekijken tijdens de bronst. Supermooie dieren. Hoewel dat niet echt met de watersector heeft te maken.

Esmée Louwman

Esmée Louwman